Zoeken

Marokko: koppel koopt baby voor 750 dirham in Taroudant

10 november 2018 - 14:00 - Gemeenschap

©

In het Marokkaanse Taroudant heeft een koppel voor 750 dirham een pasgeboren baby gekocht. De zaak kwam aan het licht toen ze het kind bij de burgerlijke stand wilden inschrijven.

Volgens Al Ahdath Al Yaoum kon het koppel zelf geen kinderen krijgen. Ze kochten de baby een tiental dagen geleden en stapten maandag naar de burgerlijke stand om het kind in te schijven.

Het koppel had echter geen enkele document voor de baby en kon ook geen namen van getuigen van de zwangerschap of van de geboorte van het kind noemen. De vrouwelijke kaïd kreeg twijfels en waarschuwde de politie.

Een onderzoek bij de vrienden en familie van het koppel bevestigde dat de vrouw nooit zwanger was geweest en ook geen kinderen kon krijgen. Buurvrouwen van de "adoptiemoeder" vertelden aan de agenten dat ze "zwanger leek" maar niemand was op hoogte van de geboorte van de baby. Een medische controle toonde aan dat de vrouw haar zwangerschap had gesimuleerd.

Het koppel werd voorwaardelijk vrijgelaten tot hun proces. De baby werd aan een weeshuis toevertrouwd. De politie is nog op zoek naar de biologische moeder.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team