Zoeken

Marokko koopt 3500 nieuwe bussen

30 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

Marokko investeert 10 miljard dirham in de aanschaf van 3500 nieuwe stadsbussen voor 32 steden. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit maandag bekend in het parlement.

De investering is bedoeld om het openbaar vervoer in Marokkaanse steden te moderniseren en te verbeteren. De nieuwe bussen zullen de bestaande vloot versterken en er zijn ook nieuwe busdepots, parkeerplaatsen en ticketingssystemen gepland.

Lees ook: Vervuilende Belgische bussen in omloop in Oujda

Abdelouafi Laftit benadrukte dat er studies zijn uitgevoerd naar het uitbesteden van het beheer van het busvervoer. De investeringen worden gedragen door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de lokale overheden.

Er zal een nieuw model van uitbestedingscontracten worden ontwikkeld, met een duidelijk takenpakket voor de uitvoerende partijen. De nadruk ligt op de aanschaf van lokaal geproduceerde bussen.

Lees ook: Elektrische bussen: gemiste kans voor Marokko?

De Marokkaanse regering streeft ernaar om de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren en tegelijkertijd de budgettaire houdbaarheid te garanderen, aldus Laftit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team