Zoeken

Marokko: kledingwinkels willen terug open

8 juni 2020 - 20:50 - Economie

©

Marokko komt over enkele dagen uit de lockdown, behalve als de regering er anders over beslist en de sanitaire noodtoestand opnieuw wordt verlengd. Kledingwinkels willen echter niet meer wachten en vragen toestemming op te heropenen.

Professionals uit de sector stellen dat de autoriteiten nog geen datum hebben gecommuniceerd voor de heropening van kledingwinkels. Ook werden nog geen instructies ontvangen voor de coronascreening van het personeel in aanloop van een hervatting van de activiteiten.

Kledingwinkels stellen al ruim een week klaar te zijn om opnieuw klanten te ontvangen. De maatregelen die door het merendeel van de winkels werden getroffen zouden zelfs veel effectiever zijn dan de maatregelen die door de regering worden aanbevolen.

De meeste winkels hebben voorbeeld genomen op handels in het buitenland, waaronder een beperkt aantal klanten in de winkel, 10 meter afstand tussen elke klant, het verplicht dragen van een mondmasker en het gebruik van handgel aan de ingang en in de winkel.

Hespress bericht dat de verkoop via internet met een levering aan huis, voor veel winkels in Marokko niet winstgevend is. Een aantal winkels deden een poging via hun pagina’s op sociale media, maar de verkopen zouden minder dan 1 procent van de jaarlijkse omzet vertegenwoordigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team