8 juni 2020 - 20:50 - Economie
Marokko komt over enkele dagen uit de lockdown, behalve als de regering er anders over beslist en de sanitaire noodtoestand opnieuw wordt verlengd. Kledingwinkels willen echter niet meer wachten en vragen toestemming op te heropenen.
Professionals uit de sector stellen dat de autoriteiten nog geen datum hebben gecommuniceerd voor de heropening van kledingwinkels. Ook werden nog geen instructies ontvangen voor de coronascreening van het personeel in aanloop van een hervatting van de activiteiten.
Kledingwinkels stellen al ruim een week klaar te zijn om opnieuw klanten te ontvangen. De maatregelen die door het merendeel van de winkels werden getroffen zouden zelfs veel effectiever zijn dan de maatregelen die door de regering worden aanbevolen.
De meeste winkels hebben voorbeeld genomen op handels in het buitenland, waaronder een beperkt aantal klanten in de winkel, 10 meter afstand tussen elke klant, het verplicht dragen van een mondmasker en het gebruik van handgel aan de ingang en in de winkel.
Hespress bericht dat de verkoop via internet met een levering aan huis, voor veel winkels in Marokko niet winstgevend is. Een aantal winkels deden een poging via hun pagina’s op sociale media, maar de verkopen zouden minder dan 1 procent van de jaarlijkse omzet vertegenwoordigen.
Marokkaans vastgoedmarkt hard getroffen door economische crisis
Marokko: verpleegsters cel in voor stelen van dode coronapatiënten
Sociale rechtbank Casablanca: 97% zaken in 2020 waren echtscheidingen
Marokkanen hebben iets meer vertrouwen in gezondheidszorg
Corruptie op nummer 2 van misdrijven in Marokko
Drama ternauwernood vermeden in Settat
Marokkaans vastgoedmarkt hard getroffen door economische crisis
Toerisme in Marokko: herstel pas verwacht in 2023
Groei van investeringen in start-ups in MENA-regio
Nexans opent een nieuwe fabriek in Nouaceur
Tanger Med belangrijkste concurrent van haven Algeciras
Oxfam Marokko: "Belastingstelsel moet op de schop"
Oekraïne wordt hoofdleverancier tarwe van Marokko
Marokko: belasting op alcohol en tabak brengt 2 miljard dirham op