Zoeken

Marokko: 40.000 kindhuwelijken per jaar (video)

13 maart 2019 - 10:52 - Marokko

©

Ondanks een hervorming van de familiecode (Moudawana) in 2004 en de vele beperkingen die worden opgelegd, treden elk jaar 40.000 minderjarige meisjes in het huwelijk in Marokko.

Amina Bouayach, pas benoemde voorzitster van de Nationale raad voor de mensenrechten CNDH, wil daar een einde aan maken en pleit voor een definitief verbod op huwelijken van minderjarigen.

Bouayach roept op tot de volledige afschaffing van de toegestane uitzonderingen in de Moudawana. Door deze uitzonderingen hebben rechters namelijk de mogelijkheid om het huwelijk van een minderjarige toe te staan.

In een filmpje ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag zegt Amina Bouayach dat ze een einde wil maken aan deze uitzonderingen die op dag van vandaag meer als regel gelden.

De CNDH heeft deze week een serie meetings in meerdere steden in Marokko gepland om de bevolking, maar ook de politieke partijen en het maatschappelijk middenveld bewust te maken van het gevaar van kindhuwelijken. Meerdere slachtoffers van dergelijke huwelijken zullen over hun ervaring getuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team