Zoeken

Marokko: aangifte tegen Kamerlid die buitenechtelijk kind niet wil erkennen

22 juli 2018 - 13:40 - Marokko

©

In Marokko heeft een vrouw een jaar geleden aangifte gedaan tegen een Kamerlid van de Constitutionele Unie (UC) met wie ze een kind heeft gehad. De zaak raakt nu pas bekend.

Het kind is het gevolg van een traditioneel huwelijk. De twee trouwden op religieuze wijze in het bijzijn van meerdere getuigen. De vrouw kreeg van het lid een bruidsschat van 20.000 dirham en de belofte dat het huwelijk officieel zou worden gemaakt zodra hij toestemming zou krijgen van zijn eerste vrouw.

Volgens Assabah had de parlementariër een appartement in de wijk Agdal in Rabat gehuurd voor zijn tweede vrouw. Hij bezocht haar elke keer dat hij in de hoofdstad was. Uit hun relatie werd een baby geboren.

Het Kamerlid weigert het kind echter te erkennen en een vaderschapstest te ondergaan. Na negen zittingen zal de rechtbank in de komende dagen besluiten of het kind in het familieboekje van de volksvertegenwoordiger moet staan of niet.

Het blad meent te weten dat het lid, voormalige fractievoorzitter van de UC, in het verleden voor een verlenging van 5 jaar stemde voor de registratieperiode voor kinderen die buiten het huwelijk werden geboren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team