Zoeken

Marokko: rekenkamer doet onderzoek naar elf ministers

26 september 2019 - 15:20 - Marokko

©

Een recente rapport van de rekenkamer heeft meerdere fouten en overtredingen van Marokkaanse politici aan het licht gebracht. Onder hen, elf ministers van de actuele regering.

Assabah bericht dat de Istiqlal-partij na de publicatie van het rapport de elf betrokken ministers en meerdere andere verantwoordelijken heeft gevraagd om zich voor het parlement te verantwoorden.

Het gaat onder meer om de ministers Anas Doukkali van Gezondheid, Mohamed Benchaaboun van Economie en Financiën, Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij, Aziz Rebbah van Energie en Mijnen, Said Amzazi van Onderwijs, Mohamed El Aaraj van Cultuur en Communicatie en Aziz Talbi Alami van Jeugd en Sport.

De PAM, andere oppositiepartij, heeft eveneens gevraagd dat ministers Bassima Hakkaoui van Familie en Solidariteit, Mohamed Yatim van Werkgelegenheid en Professionele integratie, onderminister Mustapha Khalfi van betrekkingen het het Parlement, de directeur van de CNSS en de hoge commissarissen voor veteranen en water en bossen de vragen van de parlementsleden komen beantwoorden.

De partij houdt vol dat het een noodzaak is om bovengenoemden in het parlement te ondervragen, om meer duidelijkheid te geven over de fouten en disfuncties binnen hun afdelingen. De PAM stelt ook over andere gegevens te beschikken over dezelfde ministers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team