Zoeken

Marokko-Ivoorkust: 3000 plaatsen voor Marokkaanse supporters

7 november 2017 - 14:13 - Sport

©

Na weken onderhandelingen en kritiek heeft de Ivoriaanse voetbalbond besloten om 3000 plaatsen aan Marokko toe te kennen voor de beslissende wedstrijd van zaterdag 11 november in Abidjan.

De Marokkaanse voetbalbond had 8000 plaatsen gevraagd. Deze zouden gratis aan Marokkaanse fans die zich naar Abidjan begeven worden geschonken. Met Royal Air Maroc had de voetbalbond ook goedkope vliegtickets aan 2000 dirham heen en terug onderhandeld, dit om zoveel mogelijk fans in de Ivoriaanse metropool aan te trekken.

In totaal zullen dus 3000 fans de Atlas Leeuwen komen aanmoedigen tijdens het kwalificatieduel voor het WK-2018 in Rusland. Marokko is momenteel eerste in groep C met negen punten en Ivoorkust tweede met acht punten. Marokko moet gelijk speken of winnen om zich voor het WK-2018 te plaatsen.

Hervé Renard maakte vorige week zijn definitieve selectie voor de kwalificatiewedstrijd bekend. De Fransman heeft 26 spelers opgeroepen waarvan vijf spelers uit het Marokkaans kampioenschap. Sofyan Amrabat is dé nieuwkomer. De jonge broer van Nordin Amrabat heeft definitief besloten om voor Marokko uit te komen en niet voor Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team