Zoeken

Marokko krijgt steun van drie Arabische landen na verbreken betrekkingen met Iran

2 mei 2018 - 12:20 - Marokko

©

Marokko heeft zonder verrassing de steun gekregen van de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Bahrein na zijn besluit om de diplomatieke betrekkingen met Iran te verbreken.

Dinsdag heeft de VAE-minister van Buitenlandse zaken Anouar Karkach laten weten dat zijn land "Marokko steunde tegen de inmenging van Iran in binnenlandse aangelegenheden van het koninkrijk". Bahrein maakte van de gelegenheid gebruik om de steun van Teheran aan de Hezbollah te hekelen.

Saoedi-Arabië veroordeelde in een verklaring "met kracht de Iraanse inmenging in de interne aangelegenheden van Marokko, via zijn terroristische organisatie Hezbollah die leden van het Polisario traint om de veiligheid en stabiliteit van het broederlijk koninkrijk Marokko te destabiliseren".

Marokko kondigde maandag de verbreking van zijn diplomatiek betrekkingen met Iran aan vanwege de steun van de Hezbollah aan het Polisario. In een verklaring stelde minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken dat Marokko over onbetwistbare bewijzen beschikt over de samenwerking van het Polisario en de Hezbollah.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team