Zoeken

Marokkaans parlement verbiedt inbeslagname staatseigendommen

18 november 2019 - 14:10 - Economie

©

Staatseigendommen mogen vanaf nu niet meer in beslag worden genomen, ook niet op besluit van de justitie. Dat heeft het Marokkaans parlement besloten.

Het verbod werd opgenomen in de begrotingswet voor 2020 en eind vorige week door de Kamerleden gestemd. Het doel van de maatregel is de eigendommen van de Staat te beschermen.

Volgens de nieuwe tekst heeft de Marokkaanse staat nu 90 in plaats van 60 dagen om haar schulden te betalen wanneer de justitie dat beveelt. Gebeurt dat niet dan wordt de betaling in de begrotingswet voor het jaar erop opgenomen. De betaling kan op die manier vijf opeenvolgende jaren worden uitgesteld. In deze periode mogen eigendommen van de staat of de territoriale collectiviteiten niet in beslag worden genomen.

In Marokko werd niet verwacht dat het verbod zou worden gestemd. De PAM en de Istiqlal partijen hadden zich tegen de maatregel verzet. PAM-Kamerlid Abdellatif Ouahbi zou zijn partij en de Istiqlal uiteindelijk hebben overtuigd van de noodzaak van een verbod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team