Zoeken

Marokko: imam en muezzins geschorst na verkiezingspleidooi in moskee

2 september 2021 - 12:00 - Marokko

©

Een imam en twee muezzins van de Uniciteit en hervormingsbeweging (MUR) zijn door het Marokkaanse ministerie van Haboes en Islamitische zaken geschorst na in een moskee in Kenitra campagne te hebben gevoerd voor de PJD-partij in aanloop van de komende verkiezingen.

Minister Ahmed Toufiq van Haboes en Islamitische zaken had onlangs imams en predikers van zijn afdeling opgeroepen op neutraal en onpartijdig te blijven tijdens de campagne voor de verkiezingen die op 8 september gepland staan in Marokko.

Lees ook: Marokko wil geen politiek in moskeeën

Al Akhbar bericht dat het ministerie een rapport heeft ontvangen waarin de imam en de twee muezzins van de Lalla Maimouna moskee in Kenitra ervan worden beschuldigd moskeegangers te hebben opgeroepen om voor de islamitische partij aan de macht te stemmen.

Volgens de afdeling is dit een overtreding van de nota die aan alle provinciale en regionale afgevaardigden van het ministerie werd gestuurd, waarin aan de ruim 50.000 imams, predikers en andere religieuze medewerkers van het ministerie werd gevraagd om hun politieke mening niet uit te drukken.

Lees ook: Marokko verbiedt politiek in moskeeën

Deze schorsing schrikt imams van de MUR-beweging niet af. Een aantal van hen heeft afgelopen vrijdag de video’s op sociale media waarin Abdelaziz Rabbah, PJD-minister en burgemeester van Kenitra, wordt aangevallen, openlijk veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team