Zoeken

Marokko: imam ontslagen na politieke propaganda

3 januari 2022 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Haboes en Islamitische zaken heeft afgelopen dinsdag imam Rachid Benkirane ontslagen, na politieke berichten op zijn Facebook-account.

Al Massae bericht dat de imam op vrijdag 24 december zijn laatste preek gaf in een moskee in Kenitra. Hij werd begin vorige week geschorst op basis van artikel 7 van de Dahir 1-14-104 met betrekking tot de regeling van de missies van religieuze functionarissen.

Lees ook: Marokko maakt miljard dirham vrij voor imams

Volgens deze tekst is het voor "religieuze functionarissen verboden om politieke- of vakbondsactiviteiten uit te oefenen of een standpunt in te nemen van politieke of vakbondsaard".

Het besluit van minister Ahmed Toufiq van Haboes en Islamitische zaken werd aan imam Benkirane meegedeeld via de provinciale afgevaardigde van de afdeling in Kenitra. De prediker staat aan het hoofd van een onderwijs- en opleidingsinstituut in dezelfde stad.

Lees ook: Marokko: celstraf voor imam die opriep tot rebellie

Imam Benkirane had herhaaldelijk het ministerie opgeroepen om de hervatting van religieuze gesprekken in moskeeën terug toe te laten, in strikte naleving van de gezondheidsmaatregelen tegen Covid-19.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team