Zoeken

Marokko: vrouw die visumaanvragers oplichtte cel in

14 december 2019 - 19:50 - Marokko

©

Een vrouw die tientallen mensen zou hebben opgelicht door hen tegen grote sommen geld een visum te hebben beloofd, is door de politie in Kenitra gearresteerd.

De oplichtster werkte samen met een Italiaanse man en werd gearresteerd nadat één van de slachtoffers, een jonge vrouw, aangifte had gedaan van oplichting. Samen met haar medeplichtige vroeg de vrouw tot 50.000 dirham om een visum te regelen.

De jonge vrouw die aangifte deed, had via WhatsApp een lijst ontvangen met de namen van de mensen die een visum toegekend hadden gekregen. Ze kreeg ook een document met de datum waarop ze haar visum mocht gaan halen. De Italiaanse man bracht haar zelfs naar haar afspraak op het consulaat van Italië in Casablanca.

Maar na een snelle controle werd duidelijk dat de naam van de jonge vrouw niet op de lijst stond en dat het document dat ze meehad vals was. De Italiaanse man was intussen al verdwenen.

De politie wist de vrouw die aan het slachtoffer een visum had beloofd in een recordtijd te identificeren en te arresteren. In haar woning werden drie paspoorten en grote som geld gevonden.

Meerdere slachtoffers van de twee meldden zich vervolgens op het politiebureau. Drie slachtoffers hadden reeds 20.000, 16.000 en 13.000 dirham betaald in ruil voor visa voor Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten.

Tegen de Italiaanse verdachte werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Zijn medeplichtige werd in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team