Zoeken

Marokko: Hirak-gevangene Rabii Al Ablaq niet in hongerstaking volgens autoriteiten

6 januari 2019 - 12:00 - Marokko

©

De directie van de lokale gevangenis Ain Sebaa 1 van Oukacha heeft zaterdag in een verklaring de berichten in de media ontkend over een Hirak-gevangene die in hongerstaking zou zijn gegaan.

Rabii Al Ablaq wordt al ruim anderhalf jaar vastgehouden voor zijn betrokkenheid bij de demonstraties van de Hirak beweging in Al Hoceima. Volgens verschillende bronnen zou de activist opnieuw in hongerstaking zijn gegaan.

De gevangenisadministratie DGAPR houdt echter vol dat Rabii Al Ablaq zijn maaltijden regelmatig en dagelijks neemt en nooit de wil heeft geuit om in hongerstaking te gaan.

Volgens de dienst zijn de berichten over Rabii Al Ablaq "ongegrond en vals" en worden "deze leugens met opzet verspreid" door "partijen die de situatie van de gedetineerden proberen te exploiteren voor persoonlijke doeleinden".

Op donderdag berichtten meerdere Marokkaanse media dat de dertiger via zijn broer, op Facebook had laten weten dat hij opnieuw in hongerstaking was gegaan. De activist ging in het afgelopen jaar herhaaldelijk in hongerstaking om te protesteren tegen de leefomstandigheden in de gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team