Zoeken

Spanje geeft meer uitleg over sluiting luchtruim voor Marokkanen

1 september 2020 - 16:17 - Wereld

©

Madrid heeft officieel gereageerd op de berichten over de sluiting van het Spaans luchtruim voor mensen uit Marokko. Het gaat enkel om een update van het besluit van de Europese Unie gebaseerd op wederkerigheid.

Het Spaans luchtruim blijft volgens Madrid nog steeds open voor speciale vluchten van Royal Air Maroc en Air Arabia. Beide luchtvaartmaatschappijen mogen naar Spanje blijven vliegen om wereld-Marokkanen, Marokkaanse studenten die in Spanje studeren en Spanjaarden die in Marokko wonen te vervoeren.

Ook zijn er nog steeds bootoversteken tussen Algeciras en Tanger Med. Een boot tussen Algeciras en de Marokkaanse haven staat op 4 september gepland voor Spaanse Marokkanen en Spanjaarden.

Marokko werd begin augustus van de lijst van veilige landen van de Europese Unie gehaald vanwege het hoog aantal coronabesmettingen in het koninkrijk. Voorlopig mogen enkel inwoners uit Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China de Europese ruimte binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team