Zoeken

Marokko: hackers maken meer dan 1 miljoen dirham buit

1 november 2020 - 17:10 - Marokko

©

Op woensdag moesten drie personen tussen de 20 en 23 jaar voor het parket van de openbare aanklager in Meknes verschijnen voor hun vermeende betrokkenheid bij een crimineel netwerk dat is gespecialiseerd in identiteitsdiefstal, fraude en frauduleuze toegang tot geautomatiseerde datasystemen.

De zaak kwam aan het rollen nadat er verschillende illegale transacties op bankrekeningen werden gemeld bij de politie van Meknes. In totaal zou er bijna 1,11 miljoen dirham zijn verduisterd door de 3 hackers.

De verdachten zouden dit hebben gedaan door een deel of alle inhoud van een website op een harde schijf op te slaan om er offline bruikbare gegevens uit te kunnen filteren. Met behulp van speciale coderingsprogramma’s werden persoonlijke gegevens bemachtigd waardoor de hackers toegang kregen tot bankrekeningen.

Het onderzoek wordt geleid door de wetenschappelijke brigade van de gerechtelijke politie. Na het nodige speurwerk is het de brigade gelukt om de verdachten op te sporen en aan te houden in hun huizen in Meknes. Bij de huiszoekingen zijn vijf mobiele telefoons, drie computers en diverse bank- en identiteitskaarten in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team