Zoeken

Marokko verleent gunst aan Jordanië

19 september 2022 - 23:00 - Economie

©

Marokko heeft besloten de Jordaanse textielsector vrij te stellen van antidumpingrechten op de invoer. Jordanië staat op de eerste plaats op Arabische niveau en op de derde plaats wereldwijd.

Het besluit werd genomen na twee jaar van voortdurende en gezamenlijke inspanningen en acties van de Jordaanse Kamer van Koophandel (JCI) en textielbedrijven, zegt Ehab Qadri, vertegenwoordiger van de Kamer. Sinds de toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) wordt de JCI ondersteund door Mohamed Taqatqa, een internationale deskundige op het gebied van WTO-aangelegenheden. Bovendien hebben de Marokkaanse autoriteiten Jordaanse industriëlen geadviseerd en ter plaatse bezocht om hun dossiers te verifiëren en rechtstreeks toezicht te houden op de feitelijke productie.

Lees ook: Marokkaanse kledingexport naar Europese Unie sterk gestegen

In dit verband prees Ehab Qadri de "doeltreffende" rol van het Jordaanse ministerie van Industrie, Handel en Ambachten. Deze vrijstelling is een duidelijk bewijs van het "hoge" concurrentievermogen van Jordaanse producten in termen van prijs en kwaliteit, zei hij. Hij benadrukte de betrouwbaarheid van de Jordaanse fabrieken, waardoor het vertrouwen van het buitenland zal toenemen. De functionaris hoopt dat het Marokkaanse besluit de productiebedrijven ten goede zal komen. Hun exportmarkten, waaronder Marokko, zullen blijven bestaan en hun marktaandeel en positie op andere
wereldmarkten zullen worden vergroot.

Lees ook: Marokko: cannabis versterkt textielsector

Ehab Qadri deelde ook mee dat het Marokkaanse besluit werd toegepast op China en Egypte na een toename van de textielinvoer uit Marokko. De verkoopprijs op de Marokkaanse markten is lager dan de productiekosten in Egypte en China.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team