Zoeken

Koning Mohammed VI belt met Jordaanse koning om steun te betuigen

5 april 2021 - 14:50 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft zondagochtend in een telefoongesprek met de Jordaanse koning Abdullah II Ibn Al Hussein gesproken over de onrustige situatie in Jordanië. Vorige week zou er een poging tot een staatsgreep zijn verijdeld. De voormalige kroonprins en half-broer van de Jordaanse koning, Hamza Ben Hussein, is wegens vermeende betrokkenheid bij de coup onder huisarrest geplaatst.

In het Koninklijke persbericht over het gesprek tussen beiden vorsten staat dat er naast de bilaterale betrekkingen tussen Jordanië en Marokko is gesproken over de huidige bedreiging van de veiligheid en stabiliteit in Jordanië. In verband met een verijdelde couppoging zijn er verschillende arrestaties verricht en mag prins Hamza Ben Hussein het paleis niet verlaten.

Tijdens het gesprek heeft Koning Mohammed VI verklaard dat de koning van Jordanië kan rekenen op de steun van Marokko en dat de maatregelen die er door koning Abdullah II zijn genomen ook worden gesteund door Marokko. In het persbericht wordt benadrukt dat er een historisch sterke band bestaat tussen de twee koningshuizen en het Jordaanse en het Marokkaanse volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team