Zoeken

Verenigde Staten willen energiepartnerschap met Marokko versterken

20 april 2022 - 12:20 - Economie

©

De inspanningen van Marokko om een energietransitie tot stand te brengen, hebben de aandacht getrokken van de Verenigde Staten, die hun samenwerking met het koninkrijk op het gebied van technologie en hernieuwbare energie wensen uit te breiden.

In een recent document waarin de strategische zwaartepunten, doelen en prioriteiten van het Amerikaanse beleid in Marokko worden geschetst, hebben de Amerikaanse autoriteiten de technologische samenwerking en de samenwerking op het gebied van hernieuwbare energie, als een van de belangrijkste krachtlijnen genoemd.

Lees ook: Marokko bij landen met grootst potentieel aan windenergie ter wereld

Voor de Amerikanen is "het Koninkrijk Marokko een wereldleider op het gebied van beleid en in de strijd tegen klimaatverandering", aldus het document, dat de aandacht vestigt op de wetenschappelijke en technische capaciteiten van het koninkrijk, die "gestaag groeien en steeds meer investeringen aantrekken in de sectoren lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie en informatica (inclusief kunstmatige intelligentie)".

Marokko zou op die manier "een belangrijke partner worden voor de Verenigde Staten en Europa in het komende decennium, om uitdagingen aan te gaan op het gebied van klimaat, gezondheidsstelsels en preventie van pandemieën, en technologische ontwikkeling".

Lees ook: Europa: Marokko krijgt 1,6 miljard euro voor energie

Volgens het document is de samenwerking met Marokko van strategisch belang voor de Verenigde Staten. Marokko heeft duidelijk laten zien dat het in staat is een leidende rol te spelen bij de ontwikkeling van het beleid inzake de problematiek op het Afrikaanse continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team