Zoeken

Marokko: tweede beste land voor klimaatactie

13 december 2018 - 10:39 - Marokko

©

De inspanningen van Marokko om de klimaatverandering te bestrijden worden opnieuw erkend in het laatste rapport van Germanwatch en het Climate Action Network.

Volgens de ’Climate Change Performance Index 2019’ is Marokko het tweede beste land ter wereld in de strijd tegen klimaatverandering achter Zweden. Het koninkrijk wint dit jaar een plaats in de lijst dankzij de ontwikkeling van hernieuwbare energieën.

Marokko "heeft in de afgelopen vijf jaar het aandeel van hernieuwbare energie aanzienlijk verhoogd en nieuwe projecten voor hernieuwbare energie ontwikkeld", leest men in het rapport.

In het document wordt ook herinnerd aan het feit dat Marokko een van de grootste zonneparken ter wereld (Noor Ouarzazate) en verschillende windparken heeft. Het koninkrijk doelt erop 42% van zijn elektriciteitsverbruik uit hernieuwbare energieën te halen in 2020 en 52% in 2030.

Net als vorig jaar blijft Saudi-Arabië laatste in de ranglijst, met lage scores in alle aspecten (broeikasgasemissies, energieverbruik, hernieuwbare energie en klimaatbeleid).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team