Zoeken

Marokkanen geven voor 6 miljard dirham aan buitenlands vermogen op in 2020

18 januari 2021 - 15:20 - Economie

©

Volgens het Wisselkantoor is er op 31 december voor 6 miljard dirham aan buitenlandse bezittingen opgegeven aan de Marokkaanse belastingdienst. Het gaat om precies 1959 aangiften van buitenlands vermogen. Hoewel de resultaten van 2020 wel de verwachtingen hebben overtroffen, blijven ze ver achter bij de 27,8 miljard dirham aan aangegeven buitenlands vermogen in het topjaar 2014.

Financiële activa, zoals aandelen en obligaties, maken het grootse deel uit van het buitenlandse vermogen, met 2,7 miljard dirham. Op de tweede plaatst komt onroerend goed met een totale waarde van 1,9 miljard dirham. De liquide middelen worden geschat op 1,2 miljard. Volgens L’Economiste gaan de aangiftes van buitenlands vermogen 528 miljoen dirham aan belastinginkomsten opleveren voor de Marokkaanse schatkist.

Voor Marokkanen die nog geen aangifte hadden gedaan van hun vermogen in het buitenland was er een speciale regeling van kracht waarmee er nog tot 31 december 2020 de tijd was om dat te doen. In september 2021 wordt er een internationale gegevensuitwisselingsovereenkomst van kracht, waardoor de Marokkaanse belastingautoriteiten gegevens gaan delen met 158 andere landen. Als door deze regeling aan het licht komt dat sommige bezittingen niet zijn aangegeven volgen er sancties.

Het Marokkaanse deviezenkantoor biedt hulp aan banken en andere potentiële aangevers bij het aangifteproces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team