Zoeken

Marokko: succesvolle vaccinatiecampagne dankzij vrouwen

4 mei 2021 - 12:40 - Marokko

©

Er is wereldwijd veel bewondering voor het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in Marokko. Voor tijdschrift Elle was het een aanleiding om er een grote reportage over te maken met de titel "Vaccinatie: het Marokkaanse wonder".

"Sinds januari voert Marokko probleemloos een effectieve vaccinatiecampagne uit, vertrouwend op een kostbaar lokaal netwerk en een sterke mobilisatie van vrouwen", staat er te lezen in het Franse weekblad. De aandacht in het artikel gaat vooral uit naar de "bijzonderheden" van de vaccinatiecampagne in Marokko.

In het koninkrijk zijn voor de vaccinatiecampagne 3047 priklocaties ingericht en zijn er 10.017 mobiele teams opgezet om ook de Marokkanen die in de onherbergzame regio’s van het land wonen van het vaccin te kunnen voorzien. Volgens Elle heeft deze strategie geleid tot een bevredigend resultaat. Op 23 april waren er al 4,2 miljoen Marokkanen volledig gevaccineerd. Hiermee gaat Marokko, wat betreft de inenting van de bevolking, aan kop in Afrika en staat het in de wereldwijde top 10 van meest succesvolle vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus.

Het afsprakensysteem voor de vaccinaties is in Marokko zeer eenvoudig en ook zeer effectief gebleken. Door het identiteitskaartnummer naar het nummer 1717 te sms’en kunnen Marokkanen zich aanmelden voor een inenting. Ook vermeld het tijdschrift dat de vaccinatie gratis is en niet verplicht. Op 28 januari 2021 werd de landelijke campagne gelanceerd door Koning Mohammed VI. Verder merkt het tijdschrift op dat vrouwen een belangrijke rol spelen in de campagne, aangezien 70% van het zorgpersoneel in Marokko uit vrouwen bestaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team