Zoeken

Marokko gevaarlijk land volgens Verenigde Naties

28 april 2014 - 20:45 - Marokko

©

Marokko is volens het VN-Bureau tegen Drugs en Misdaad (UNODC) een gevaarlijk land. Het Koninkrijk heeft het tweede hoogst aantal gevallen van doodslag na Egypte in de Arabische wereld.

Volgens het laatste rapport van het VN bureau bleef het aantal gevallen van doodslag in Marokko vrij stabiel tussen 2004 en 2011, maar is sindsdien in stijgende trend.

In Casablanca bijvoorbeeld daalde het aantal gevallen van doodslag tussen 2004 en 2005 van 44 naar 30 gevallen, maar steeg opnieuw sterk in 2009 met 52 moorden. Dat is gemiddeld 1,4 gevallen per 100.000 inwoners.

Deze informatie trekt in twijfel de recente verklaringen van de Marokkaanse regering. Zo werd onlangs, om de bevolking gerust te stellen na de tcharmil-zaak, gecommuniceerd over de voortdurende daling van de criminaliteit in het land.

Gegevens over doodslag zijn echter betwistbaar en kunnen variëren van land tot land, afhankelijk van de criteria waarmee rekening wordt gehouden zoals euthanasie, kindermoord of geweld met de dood tot gevolg.

UNODC baseert haar verslag bovendien enkel op politiegegevens. Deze kunnen dus partijdig of vervalst zijn.

Illustratie Moroccan SFW

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team