Zoeken

Gulf Cooperation Council: 20 miljard dollar voor Marokko

16 september 2011 - 17:00 - Economie

©

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) zouden 20 miljard dollar aan hulp aan Marokko besteden op een periode van vijf jaar, volgens het Marokkaanse weekblad Al Ousboue.

Dit hulp moet worden gebruikt om de Marokkaanse economie te verbeteren zodat het land de zeer selecte GCC-groep kan aansluiten, op verzoek van Saoedi-Arabië die de toetreding van Marokko en Jordanië ondersteunt.

Al Ousboue spreekt ook van een poging om een ​​"vereniging van koningen en prinsen" op te richten, dit om hun erfelijke regeringen te verdedigen tegen de opstanden aan de gang in de regio sinds zes maanden.

De GCC-landen (Saudi-Arabië, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Oman, Qatar) hebben op zondag in Jeddah, Saoedi-Arabië, een vijfjarige economische ontwikkelingsplan bestudeert voor Marokko en Jordanië.

Afgelopen mei had de Gulf Cooperation Council (GCC) tijdens een bijeenkomst in Riyad, Marokko en Jordanië uitgenodigd de groep aan te sluiten.

De uitnodiging, zeer positief verwelkomd in Marokko, had de woede van Algerije gewekt, die het niet waardeert dat het Koninkrijk "plotseling wordt begiftigd met een unieke geo-strategische diepte in de Arabische wereld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team