Zoeken

Coronavirus: laatste waarschuwing voor inwoners Casablanca

19 juli 2020 - 19:40 - Marokko

©

In Casablanca heeft de bevolking een laatste waarschuwing gekregen van de sanitaire en administratieve autoriteiten. Meerdere bewustmakingscampagnes werden in de metropool gelanceerd om de coronamaatregelen te doen naleven.

De campagnes gingen afgelopen woensdag van start en doelen erop de inwoners van Casablanca bewust te maken van de verplichte hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen de coronavirus pandemie en het belang van deze maatregelen.

Aan de bevolking wordt gevraagd om enkele basisregels te respecteren zoals het verplicht dragen van een mondmasker en het behoud van de sociale afstand.

Teams van het ministerie van Gezondheid, plaatselijke verantwoordelijken, politiemensen en verkozenen, nemen deel aan de campagnes. Assabah bericht dat een eerste campagne op de zeedijk van Ain Sebaa werd georganiseerd, waar het merendeel van de wandelaars geen mondkapje dragen en ook geen rekening houden met de verplichte afstand.

Tijdens deze campagnes wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van dit gedrag. De autoriteiten beloven strenge boetes en dreigen met een nieuwe lockdown als het aantal coronabesmettingen te snel stijgt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team