Zoeken

Marokko: taxichauffeurs doodsbang voor coronavirus

31 maart 2020 - 21:10 - Marokko

©

De snelle verspreiding van het coronavirus zorgt voor bezorgdheid en angst onder taxichauffeurs in Marokko. Allen vrezen tijdens hun werk te worden besmet.

"In het begin, toen er nog maar enkele gevallen waren, waren we niet echt bezorgd. Maar nu horen we elke dag dat er meer gevallen zijn. Ik moet toegeven dat wij, taxichauffeurs, bang zijn.", zegt Abdelkebir, die al 22 jaar een grote taxi bestuurt.

"In taxi’s zien we van alles. We keken daar niet echt naar. Maar vandaag, zodra een klant hoest of niest, voelen we de angst in onze buik en denken we aan de kleine druppeltjes die op de zetels belanden.", vervolgt Abdelkebir in een gesprek met ALM.

Taxichauffeurs in Marokko zijn daarnaast ook ontevreden met het besluit van het ministerie van Binnenlandse zaken om maximaal drie passagiers toe te laten in taxi’s tegen gewoonlijk zes.

"Ik was mijn handen na elke rit met ontsmettingsmiddel, het is een automatisme geworden. Ik kuis ook mijn taxi volledig uit. Dat zijn extra kosten, dit terwijl ik nu maar drie passagiers tegelijk mag vervoeren. De situatie is moeilijk. Onze dagelijkse inkomsten zijn van 700 naar 200 dirham gedaald. Mensen komen niet meer buiten. Er zijn bijna geen klanten.", legt Brahim, een andere taxichauffeur, uit.

"Ik ga niet meer naar de Mohammed V luchthaven in Casablanca om mijn gezondheid en die van mijn familie te beschermen. Ik vertrouw er niet op om reizigers te vervoeren die mogelijk besmet zijn. Ik breng wel mensen naar de luchthaven, maar breng nooit niemand terug mee."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team