Zoeken

Marokko: Fransman die op schaapskudde inreed in hechtenis

7 mei 2020 - 18:00 - Marokko

©

Michel S., de Fransman die op een kudde schapen inreed op het David strand bij Mohammedia, is dinsdag op bevel van de procureur des Konings in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Benslimane.

De Fransman werd afgelopen zaterdag gefilmd terwijl hij met opzet op volle snelheid op de kudde van een 14-jarige herder inreed. Ayman werd er door de verdachte van beschuldigd zijn dieren zonder toestemming op zijn veld te laten grazen. Na een groot deel van de kudde te hebben doodgereden bedreigde hij de jongen.

Na de verspreiding van de beelden op sociale media werd een onderzoek gestart door de koninklijke gendarmerie in Mansouria. Michel S. werd gearresteerd en in bewaring gesteld. Hij werd twee uur lang door de procureur des Konings gehoord en vervolgens in voorlopige hechtenis genomen.

Le360 bericht dat de Fransman werd aangeklaagd voor dierenmishandeling en doodsbedreigingen. Volgens de advocaat van de jonge herder zal hij onder meer worden berecht op basis van artikel 106 van het wetboek van strafrecht dat dierenmishandeling straft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team