Zoeken

Marokko: honderden nieuwe flitspalen om hardrijders te controleren

14 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse verkeersveiligheidsdienst (ANSR) zet de uitbreiding van vaste en mobiele radars op de agenda. Na Fez-Meknes, Souss-Massa en Guelmim-Oued Noun is nu ook de regio Draa-Tafilalet aan de beurt.

De flitspalen, die beide richtingen en tot zes rijstroken tegelijk kunnen controleren, worden geleidelijk in alle regio’s van het koninkrijk ingezet. De maatregel moet leiden tot een daling van het aantal verkeersongelukken.

Lees ook: "Nieuwe generatie" flitspalen op Marokkaanse wegen

De ANSR heeft in totaal 670 vaste en 780 mobiele radars ter beschikking gesteld aan de Nationale Gendarmerie en de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN). De apparatuur wordt verspreid over alle gebieden in Marokko. Elke regio krijgt één vaste radar, met uitzondering van Rabat-Salé-Kenitra-Temara, Casablanca-Settat en Draa-Tafilalet. Deze gebieden, met een hoge bevolkingsdichtheid, worden elk voorzien van twee flitspalen.

De uitbreiding van de snelheidscontroles maakt deel uit van een breder plan van de ANSR om de veiligheid op de Marokkaanse wegen te verbeteren. Naast de inzet van radars, focust de dienst ook op bewustmakingscampagnes en een strengere handhaving van de verkeersregels.

Lees ook: Poging tot zelfverbranding in Kenitra

De komst van de flitspalen wordt door velen met gemengde gevoelens begroet. Enerzijds is er de hoop op een betere naleving van de snelheidslimieten en een reductie van het aantal dodelijke ongevallen. Anderzijds vrezen automobilisten voor boetes en extra administratieve rompslomp.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team