Zoeken

Marokko: financiële hulp voor vernielde woningen na aardbeving

14 september 2023 - 22:00 - Economie

©

Eigenaren van door de aardbeving beschadigde woningen in Marokko zullen een vergoeding ontvangen. Dat kondigde premier Aziz Akhannouch begin deze week aan na een vergadering van het interministerieel comité belast met de wederopbouw.

Het comité richt zich momenteel "op het redden van slachtoffers, het begraven van de overledenen en het verstrekken van voedselhulp", zei Aziz Akhannouch tegen de pers, waarbij hij benadrukte dat er op basis van de koninklijke instructies wordt nagedacht over het ontwikkelen en uitvoeren van een wederopbouwplan voor de door de aardbeving getroffen gebieden en het vergoeden van mensen die hun huis hebben verloren.

Lees ook: "U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

Gedetailleerdere informatie over deze verschillende acties zal in de komende dagen bekend worden gemaakt. "We zijn overeengekomen om een vergoeding toe te kennen aan huiseigenaren van woningen die door de aardbeving zijn getroffen, en we zullen binnenkort aankondigen welke maatregelen zijn genomen", aldus de premier, eraan toevoegend dat er inspanningen worden geleverd om onderdak te vinden voor de slachtoffers, in afwachting van de wederopbouw van hun woningen.

Lees ook: Nederlandse gemeenten schieten Marokko te hulp

"Er zijn 500 scholen vernietigd, en veel gezondheidscentra zullen ook worden herbouwd als onderdeel van dit programma", voegde Akhannouch eraan toe, waarbij hij de inspanningen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in deze gevoelige periode prees.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team