Zoeken

Marokko: familie jonge herder weigert regeling met Fransman die schapen doodreed

11 mei 2020 - 13:20 - Marokko

©

De familie van de Fransman die in voorlopige hechtenis werd genomen in de gevangenis van Benslimane na het doodrijden van een schaapskudde in Mohammedia, probeert koste wat het kost een regeling te treffen met de jonge herder en zijn ouders.

De vader van de jongen, Hassan, vertelde echter aan Alyaoum24 dat hij niet van plan was om de zaak te laten vallen. Hij zou herhaaldelijk door familieleden en de advocaat van de verdachte zijn gecontacteerd om zijn klacht in te trekken, maar weigert dat te doen.

De Fransman bekende de feiten enkele dagen geleden en werd op bevel van de rechter in voorlopige hechtenis genomen. Hij moet op maandag 11 mei voor de onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Benslimane verschijnen.

Op 2 mei dit jaar reed de verdachte, die bij het David strand in Mohammedia woont en eigenaar is van meerdere velden, met opzet op een kudde schapen in alvorens de jonge herder die de dieren bewaakte met de dood te bedreigen. Hij beschuldigde de jongen ervan zijn dieren op zijn grond te hebben laten grazen. Het incident werd door getuigen gefilmd en op sociale media gedeeld.

Vorige week betuigde prins Moulay Rachid, broer van Koning Mohammed VI, zijn steun aan de familie van de jongen en bood hen een nieuwe kudde schapen aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team