Zoeken

Marokko en Spanje spreken over zomeroperatie Marhaba 2019

26 maart 2019 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse delegatie bezocht eind vorige week Algeciras waar een nieuwe rustplaats voor de zomeroperatie Marhaba wordt aangelegd.

De delegatie werd geleid door minister Mohamed Benabdelkader van Hervorming van de administratie en Openbare dienst. De bewindsman werd vergezeld door de ambassadeur van Marokko in Spanje, Karima Benyaich, en de consul generaal van Marokko in Algeciras, Abdelfattah Lebar. Tijdens het bezoek werden ontmoetingen georganiseerd met meerdere Spaanse verantwoordelijken.

Volgens persagentschap MAP zal de nieuwe rustplaats worden uitgerust met vertegenwoordigingen van alle instellingen die aan de organisatie van de zomeroperatie deelnemen, waaronder de Mohammed V stichting voor solidariteit, het consulaat van Marokko in Algeciras, de Spaanse civiele bescherming en de Andalusische zorgdiensten. Dat bevestigt de voorzitter van de haven van Algeciras, Gerardo Landaluce Calleja.

De opening van de rustplaats staat voor deze zomer gepland, voor de lancering van Marhaba 2019 in juni. Enkele dagen geleden had Marokko in Algeciras al een nieuw consulaat ingehuldigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team