Zoeken

Marokko gaat elektriciteit produceren voor Europa

11 december 2019 - 16:30 - Economie

©

De betrekkingen tussen Marokko en de Europese Unie zijn momenteel uitstekend. Kadri Simson, Europese commissaris voor Energie, bevestigde dat enkele dagen geleden in Parijs door te verklaren dat Marokko "een belangrijke" partner was van de EU op het gebied van hernieuwbare energieën.

Marokko beschikt over natuurlijke bronnen die Europa aanmoedigen om de samenwerking verder te ontwikkelen. "We zijn heel open voor een dialoog in de toekomst om de samenwerking met het koninkrijk op dit gebied verder te versterken", verklaarde Kadri ondermeer na een ontmoeting met minister Aziz Rebbah van Energie, Mijnen en Milieu.

De bewindsman vertelde aan persagentschap MAP dat Europese verantwoordelijken en energiebedrijven ook veel interesse hebben in de ervaring van Marokko met betrekking tot hernieuwbare energieën. De Europese commissaris stelde onder meer voor om in Marokko via investeringen een platform te ontwikkelen voor de levering van elektriciteit aan Europa.

Tijdens de meeting spraken de twee partijen tevens af om een gemende commissie op te richten en elkaar volgend jaar opnieuw in Brussel en Rabat te ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team