Zoeken

Marokko beschuldigd van economische blokkade Melilla

6 juli 2023 - 10:00 - Marokko

©

Vox betreurt dat Marokko de handelsdouane van Melilla gesloten houdt, die volgens de afspraken tussen beide landen in april 2022, sinds januari weer actief hadden moeten zijn. De extreemrechtse partij veroordeelt de economische blokkade van Marokko tegen de autonome stad.

De partij bekritiseert de pogingen van Marokko om Melilla te verstikken en herinnert aan de traagheid van het koninkrijk met betrekking tot de heropening van de handelsdouane die het in augustus 2018 eenzijdig heeft gesloten.

Lees ook: Sebta en Melilla: experts sluiten Marokkaanse militaire aanval uit

Rafael Ginel, vicevoorzitter van Vox Melilla en kandidaat voor de Senaat, benadrukt de non-reciprociteit aan de landsgrenzen van Ceuta en Melilla met Marokko. Hij merkt op dat "de handelsdouane en het reizigersregime, zoals we dat kenden, niet zijn hervat" vanwege het economische blokkadebeleid van Marokko tegen de twee autonome steden, meldt El Faro de Melilla.

Lees ook: Inwoners Melilla gediscrimineerd door Marokko?

Marokko stelt de opening van de handelsdouane uit met als enige doel "de economie van Ceuta en Melilla te verstikken in zijn hybride strategie van annexatie", aldus Vox Melilla, waarbij de regering van Pedro Sanchez wordt verweten altijd toe te geven aan de druk van Marokko. De extreemrechtse partij is vastbesloten om "te vechten voor een verandering in deze totale onderwerping aan Marokko" om de bedrijven en de economie van Melilla te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team