Zoeken

Marokko "vernedert" Melilla

19 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

Tijdens de Dag van Melilla op 18 september heeft de voorzitter van de stad, Juan José Imbroda, de eenzijdige sluiting van het handelsdouanekantoor door Marokko sinds augustus 2018 bekritiseerd. Hij stelde ook dat Rabat Melilla "vernedert" door het reizigersregime aan de Bni Nssar grens niet te respecteren.

Sinds de heropening van de landgrens van Bni Nssar past Marokko geen wederkerigheid toe in het reizigersverkeer. Marokkanen mogen Melilla binnenkomen met goederen, maar Marokko accepteert geen goederenverkeer afkomstig uit de Spaanse enclave. Dit benadeelt de handelaren en zakenmensen van de autonome stad, en door dit te doen "vernedert" Marokko Melilla, aldus Imbroda.

Lees ook: Kaart Marokko met Ceuta en Melilla zorgt voor onvrede in Spanje

De president van Melilla bekritiseerde ook de term "bezet gebied", die Marokko steeds vaker gebruikt om de autonome stad aan te duiden. Hij benadrukte dat Melilla resoluut "naar het noorden moet kijken met alle gevolgen van dien". Imbroda heeft de Europese Unie gevraagd Marokko op te roepen het handelsdouanekantoor te heropenen en het douaneregime voor reizigers te respecteren.

Lees ook: Spanje zet leger in om Melilla te beveiligen

Vóór deze kritieken betuigde Imbroda zijn "solidariteit" en "steun" aan het Marokkaanse volk vanwege "de ramp van de aardbeving".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team