Zoeken

Nieuwe Algerijnse president bereid om grenzen te openen

16 december 2019 - 16:00 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune, nieuwe president van Algerije, heeft tijdens een persconferentie over een mogelijke heropening van de landgrenzen met Marokko gesproken.

"Het is waar, er vonden evenementen plaats die hebben geleid tot de sluiting van de grenzen. Naar mijn mening moet de belangrijkste oorzaak van het conflict worden opgelost, waarna al de rest zal volgen.", verklaarde de nieuwe sterke man van Algerije.

Tebboune vertelde verder dat hij ervan was overtuigd dat er een sterke wederzijdse liefde bestaat tussen de volkeren van Marokko en Algerije. Ook stelde hij "erg gevoelig" te zijn wanneer er sprake is van de soevereiniteit en de territoriale integriteit van zijn land.

Het pasbenoemd staatshoofd toont een zekere wil om de betrekkingen met Marokko te verbeteren. Hij was nochtans erg kritiek tegenover het koninkrijk en Koning Mohammed VI tijdens zijn campagne voor het presidentschap. Tebboune had zelfs "officiële excuses" geeist van Koning Mohammed VI alvorens een nieuw dialoog te openen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team