Zoeken

Marokkaanse agenten die Spaanse toerist afpersten cel in

23 januari 2015 - 19:33 - Marokko

©

Twee weken na de release van een filmpje waarin twee politieagenten een Spaanse motorrijder om geld vroegen, heeft het gerecht een beslissing genomen. Een gevangenisstraf en een boete.

De rechtbank in Tan-Tan heeft beide agenten tot een maand gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham veroordeeld voor corruptie.

Het filmpje was begin december door de Spaanse toerist op internet geplaatst na een reis in Marokko. De agenten hielden hem tegen in Tan-Tan en vroegen hem geschenken en geld. Na een korte onderhandeling lieten ze hem gaan tegen 50 dirham.

De nationale veiligheidsdienst DGSN had de twee agenten onmiddellijk geschorst en een onderzoek gestart. Deze toonde aan dat de agenten schuldig waren.

Door de vele corruptieschandalen heeft de DGSN besloten om actie te ondernemen tegen corrupte agenten, maar ook tegen omkopers. Ambtenaren van de nationale veiligheid die betrapt worden op corruptie zullen worden geschorst en berecht. Ook burgers die agenten trachten om te kopen zullen voor de rechter worden gedaagd. Een tiental gevallen werden in de laatste dagen gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team