Zoeken

Marokko heeft verst gevorderde coronavaccinatiecampagne in Afrika

11 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko staat op de eerste plaats wat betreft de coronavaccinaties op het Afrikaanse continent. Deze prestatie werd onlangs erkend en geprezen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Tijdens een persconferentie die donderdag werd georganiseerd door de WHO, was de regionaal directeur van de organisatie voor Afrika, Matshidiso Rebecca Moeti, duidelijk: "Marokko is het verst gevorderde land op het gebied van vaccinatie in Afrika. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft in zijn woensdag vrijgegeven verslag gezegd dat in totaal 4.410.023 mensen een eerste dosis vaccin hebben gekregen en 4.038.083 anderen de tweede dosis en dus worden beschouwd als volledig gevaccineerd tegen Covid-19."

Deze erkenning door de WHO komt op een ogenblik dat het koninkrijk gedwongen is om zijn vaccinatiecampagne te vertragen wegens bevoorradingsproblemen bij de vaccin-producenten. Dit is bijvoorbeeld het geval met India, het belangrijkste land voor de productie van vaccins. India wordt zelf getroffen door een zeer hevige tweede golf van de pandemie en heeft onlangs besloten de levering van het vaccin aan het buitenland op te schorten ten behoeve van zijn bevolking, die meer dan een miljard inwoners telt.

De prestatie van het koninkrijk is ook opmerkelijk omdat er in een Afrika nog steeds een achterstand is op het gebied van de inenting van de bevolking. Het continent kampt niet alleen met een gebrek aan financiële middelen, maar ook met moeilijkheden bij de bevoorrading als gevolg van de zeer sterke druk van de ontwikkelde landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team