Zoeken

Marokko heeft "een zeer conservatieve maatschappij"

10 augustus 2019 - 16:40 - Marokko

©

Tijdens de viering van het Troonfeest eerder deze maand, gaf minister Mohamed Aujjar van Justitie en Vrijheden een interview aan het Spaans persagentschap EFE over de wil van de regering om de Marokkaanse maatschappij te doen veranderen.

Volgens de bewindsman botst de regering echter op "een zeer conservatieve samenleving" en zijn de gewilde veranderingen een "historische uitdaging waarop de maatschappij moet worden voorbereid".

Aujjar sprak over onderwerpen zoals de afschaffing van de doodstraf en de decriminalisering van buitenechtelijke en homoseksuele relaties. "We delen het waardensysteem van Europa en bereiden de samenleving voor maar het is een samenleving die erg gehecht is aan bepaalde tradities en zich in een regio bevindt die wordt geteisterd door fundamentalisme en obscurantisme".

Van Marokko een "parlementaire, democratische en sociale monarchie maken" blijft een "historische uitdaging" waarvoor het "noodzakelijk is om de samenleving voor te bereiden", aldus de bewindsman.

Aujjar drong er ook op aan dat een afschaffing van de meest controversiële wetten, in het bijzonder die die homoseksualiteit, overspel of het verbreken van het vasten tijdens de Ramadan strafbaar stellen, "niet voor morgen" zijn. Om dit te bereiken moet de Marokkaanse maatschappij "geleidelijk aan en zonder schokken worden voorbereid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team