Zoeken

Marokko-Congo: 4000 politieagenten ingezet in Casablanca

31 maart 2022 - 21:00 - Sport

©

Met het oog op het voorkomen van onregelmatigheden en het welslagen van de kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo, hebben de veiligheidsautoriteiten een indrukwekkend veiligheidsapparaat uitgebouwd in Casablanca. Tussen 4000 en 4500 politiemensen werden gemobiliseerd, logistieke en technische middelen niet meegerekend.

De nationale veiligheidsdienst DGSN zorgt heeft uitstekend werk verricht tijdens de zeer belangrijke wedstrijd voor het nationale team van Marokko. Volgens de baas van de politie van Casablanca, Abdellah El Ouardi, zijn tussen 4000 en 4500 politiemensen gemobiliseerd, bestaande uit zijn eigen troepen, reserve-eenheden en versterkingen. Ook zijn logistieke en technische middelen ter beschikking gesteld.

Lees ook: Koning Mohammed VI verraste Vahid Halilhodzic

Alle betrokkenen waren tevreden over het welslagen van het evenement, vanaf de ontvangst en de verdeling van de supporters tot de toegang tot de tribunes en het toezicht op de toeschouwers in de tribunes tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Marokko verslaat Congo en plaatst zich voor WK-2022

Zoals bekend heeft Marokko dinsdagavond zijn deelname aan de Wereldbekerfinale in Qatar veiliggesteld door zijn tegenstander met 4-1 te verslaan, nadat het vijf dagen eerder in Kinshasa met 1-1 gelijk had gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team