Zoeken

Marokkaans elftal slecht ontvangen in Kinshasa

24 maart 2022 - 11:40 - Sport

©

De Atlas Leeuwen zijn dinsdag in Kinshasa aangekomen in een abnormale sfeer die gekenmerkt werd door de afwezigheid van officiële FECOFA-vertegenwoordigers, de slechte toestand van de bussen die hen ter beschikking werden gesteld en een schrijnend gebrek aan veiligheid. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is niet blij met deze situatie.

De FRMF reageerde verontwaardigd en klaagde in een brief bij de FIFA over de slechte ontvangst bij aankomst in Kinshasa voor de wedstrijd van de eerste ronde tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo, die op 25 maart plaatsvindt als onderdeel van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2022.

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor play-offs, Ziyech en Mazraoui afwezig

Volgens sommige leden van de Marokkaanse delegatie is er op de internationale luchthaven van Ndjili in de Democratische Republiek Congo sprake van wanbeheer. "Wij moeten tot onze spijt krachtig protest aantekenen tegen de anti-fair play activiteiten die vandaag hebben plaatsgevonden bij de aankomst van het Marokkaans nationaal elftal in Kinshasa die niet getuigen van een verblijf onder normale omstandigheden", schreef de Marokkaanse voetbalbond.

Reeds op de luchthaven uitte de Marokkaanse vertegenwoordiging haar verwondering over het feit dat zij zich op vijandelijk terrein bevond. "In de eerste plaats waren wij onaangenaam verrast dat er geen officiële FECOFA-vertegenwoordiger bij de ontvangst van de delegatie op de luchthaven aanwezig was. Het heeft ons verbaasd dat de twee door de FRMF gehuurde bussen voor het vervoer van het vliegveld naar het hotel niet voor onze aankomst beschikbaar waren. Deze twee gehuurde bussen kregen op hetzelfde moment plotseling pech."

Tot overmaat van ramp kwam de Marokkaanse delegatie voor Congolese supporters te staan die vijandige liederen scandeerden en die hen de weg blokkeerden. In dit verband klaagt de organisatie over het gebrek aan veiligheid, ondanks het feit dat zij een particulier beveiligingsbedrijf heeft ingehuurd voor een dagelijkse kostprijs van 3500 dollar.

Lees ook: Vahid Halilhodzic bekritiseert Marokkaanse internationals

In de brief roept de FRMF de Afrikaanse voetbalbond en de FIFA op de nodige maatregelen te nemen om te voorkomen dat dergelijke incidenten zich in de toekomst herhalen.

Bladna.nl