Zoeken

Marokko: angst om komst Temu

23 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

De komst van de Chinese e-commercegigant Temu naar Marokko op 2 april baart zorgen bij veel Marokkanen. De app, die met onweerstaanbaar lage prijzen kleding, cosmetica, huishoudartikelen en gadgets verkoopt, roept vragen op over het gebruik van persoonsgegevens.

Gebruikers vrezen dat Temu hun data deelt met de Chinese overheid. Hoewel er geen concreet bewijs is, voedt de reputatie van het zusterbedrijf Pinduoduo, dat door Google werd geschorst vanwege malwareproblemen, de argwaan. In de Verenigde Staten wordt Temu ook gelinkt aan "buitenlandse tegenstanders".

Lees ook: Chinese Temu wil Marokkaanse markt veroveren

In Europa beschuldigt consumentenbond Beuc Temu van misleidende praktijken. Europese consumentenorganisaties hebben zelfs klachten ingediend bij de Europese Commissie en in 17 landen.

Analisten suggereren dat Temu minder agressief is in het verzamelen van gegevens dan Pinduoduo. De app staat hoog in de app stores van Google en Apple en wordt beschouwd als betrouwbaar. Experts adviseren gebruikers echter om kritisch te zijn over de verzamelde data.

Lees ook: AliExpress en Shein: Marokkaanse douane werkt kopers tegen

Online discussies tonen gemengde gevoelens. Sommigen waarderen de lage prijzen, terwijl anderen waarschuwen voor de verslaving aan online shoppen en de impact op lokale bedrijven. "Marokkanen zitten klem tussen de verleiding van lage prijzen en hun privacy", aldus een bezorgde burger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team