Zoeken

Speculanten drijven prijzen op: Marokkanen luiden alarmklok

21 juni 2024 - 12:00 - Marokko

©

Marokkaanse activisten waarschuwen op sociale media voor "chenaqa" (speculanten) die de prijzen van producten en diensten in het konikrijk opdrijven, met name in het noorden, in de aanloop naar het zomerseizoen.

"De chenaqa, die hun rol bij het opblazen van de prijzen van offerdieren perfect hebben vervuld, zijn nu begonnen met speculeren op de prijzen van vakantiewoningen. Ze stellen tarieven vast voor het parkeren van auto’s op straat en voor het gebruik van het openbaar domein op de stranden", hekelen activisten op sociale media. Ze roepen de bevoegde autoriteiten op om een einde te maken aan dit fenomeen.

Lees ook: Marokkanen zagen dit jaar massaal af van Eid ul-Adha

Volgens internetgebruikers zijn veel Marokkanen tijdens de zomervakantie het slachtoffer van chantage door deze "chenaqa" of hun tussenpersonen. Ze melden ook dat veel Marokkaanse families dit jaar geen schaap hebben kunnen kopen vanwege de exorbitante prijzen. Dit heeft ertoe geleid dat sommige Marokkanen ervoor hebben gekozen om het Offerfeest buiten het koninkrijk te vieren, met name aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team