Zoeken

Marokko: celstraf voor supporters in Tetouan die Spaanse vlag hesen

25 oktober 2018 - 13:50 - Marokko

©

De rechtbank van Tetouan heeft 14 supporters tot gevangenisstraffen van 1 tot 10 maanden veroordeeld omdat ze vorige maand tijdens een voetbalwedstrijd met de Spaanse vlag hadden gedemonstreerd.

De jongeren protesteerden tijdens het duel tegen de dood van Hayat Belkacem, jonge studente die door de koninklijke marine werd doodgeschoten toen ze met andere migranten op een bootje naar Spanje wilde vetrekken.

Volgens persagentschap AFP zijn de veroordeelde supporters tussen 18 en 23 jaar oud en werden vervolgd voor vlagschennis, verboden demonstratie en vernieling van privé en publieke eigendommen. Hun advocaat heeft reeds laten weten dat de zaak in beroep gaat.

Vijf minderjarige supporters zullen vrijdag voor dezelfde feiten terechtstaan in Tetouan.

De dood van Hayat had voor veel onvrede gezorgd in Marokko en vooral in haar geboortestad Tetouan. De Ultras hadden tot demonstraties opgeroepen en het volkslied werd tijdens de wedstrijd, die live op televisie werd uitgezonden, uitgefloten.

Begin deze week was een supporter van Hassania Agadir voor dezelfde feiten vrijgesproken. Hij bracht twee weken in voorlopige hechtenis door.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team