Zoeken

Marokko: vrijspraak na hijsen Spaanse vlag in stadion

23 oktober 2018 - 16:00 - Marokko

©

Vier supporters van Hassania Agadir die werden vervolgd voor vlagschennis na de Spaanse vlag tijdens een wedstrijd te hebben gehesen, zijn maandag door de rechtbank van eerste aanleg in Agadir vrijgesproken.

Drie van de vier supporters waren onder toezicht vrijgelaten. Een vierde supporter was in voorlopige hechtenis genomen na zijn arrestatie begin deze maand. Voor hun advocaat is het "een eerlijke en rechtvaardige beslissing" omdat een Spaanse vlag in een stadion hijsen niet kan worden beschouwd als vlagschennis.

In de komende weken zal de rechtbank van Tetouan een gelijkaardige zaak moeten behandelen. Negentien jongeren worden in de noord-Marokkaanse stad vervolgd omdat ze tijdens een voetbalwedstrijd de vlag van Spanje hadden gebruikt en slogans zoals "Viva España" hadden geroepen om hun onvrede te uiten na het overlijden van Hayat Belkacem, de jonge studente die door de Koninklijke marine werd doodgeschoten.

Vorige week was Soufian Al-Nguad tevens tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het "schenden van de symbolen van de natie" en "het oproepen tot rellen". Hij was aangeklaagd na de publicatie van berichten op Facebook als gevolg van de dood van Hayat. Hij had de Ultras van Tetouan aangemoedigd om te demonstreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team