Zoeken

Marokko: 3 jaar celstraf na kritiek op sluiting moskeeën

27 januari 2022 - 15:40 - Marokko

©

De rechtbank van Salé heeft een gevangenisstraf van 3 jaar uitgesproken tegen een jongeman voor het "verheerlijken van terroristische daden" en het "niet aangeven van een terroristisch misdrijf". De 23-jarige beklaagde had op Facebook kritiek geuit op de sluiting van de moskeeën vanwege de Covid-19 pandemie.

Al Oâmk Al Maghribi bericht dat de twintiger ervan werd beschuldigd kritiek te hebben geuit op de sluiting van moskeeën tijdens de pandemie, dit terwijl restaurants en cafés wel open mochten. Hij kreeg naast zijn celstraf een boete van 5000 dirham opgelegd.

Lees ook: Salafist Abu Naïm cel in voor kritiek op coronamaatregelen

Volgens de advocaat van de jongeman, Issam Lahlou, is het vonnis zeer streng. Zijn cliënt heeft een fout begaan "door te veel te spreken", maar wilde op zich enkel protesteren tegen de sluiting van de moskeeën. Hij zou tevens geen enkele band hebben met extremistische organisaties.

Lees ook: Marokko: moskeeën terug dicht?

De raadsman stelt dat de beschuldigingen tegen zijn cliënt niet gebaseerd zijn op bewezen feiten. Hij nodigt daarom de rechtbank uit om de voorkeur te geven aan opvoeding in plaats van straffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team