Zoeken

Marokko: omstreden Sjeik Abu Naim gearresteerd na kritiek op coronavirusmaatregelen

18 maart 2020 - 18:50 - Marokko

©

De politie heeft dinsdag de salafistische prediker Abu Naim gearresteerd vanwege zijn kritieke berichten op de sluiting van moskeeën in de strijd tegen de coronavirus epidemie.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werd de BNPJ-politiedienst door de antiterrorismerechtbank in Rabat belast met een onderzoek naar de recente verklaringen van de omstreden prediker.

Abu Naim wordt ervan beschuldigd een video op Facebook te hebben gepubliceerd waarin hij kritiek uit op de sluiting van de moskeeën in Marokko. Sinds maandag mogen Marokkanen namelijk niet meer naar de moskee om te bidden, dit om een verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De verklaringen van Abu Naim zijn volgens de Marokkaanse autoriteiten "een aanzet tot haat en een bedreiging voor de burgers" en moedigen aan "om gevaarlijke handelingen te plegen die de algemene orde ondermijnen".

De prediker werd in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt nog en werd aan de politie eenheid tegen terrorisme van de BNPJ toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team