Zoeken

Marokko: buitenlandse filmopnames hervatten in februari

26 januari 2022 - 18:20 - Cultuur

©

Na vele annuleringen en uitstel wegens gesloten grenzen, zullen de opnames van buitenlandse producties in Marokko vanaf 5 februari worden hervat.

Buitenlandse filmacteurs en technici zullen naar het koninkrijk mogen terugkeren om er opnames te maken of onderbroken producties voort te zetten, aldus Maghreb-Intelligence.

Lees ook: Marokko: opnames Indiana Jones 5 afgerond

Deze aangekondigde hervatting hangt echter nog steeds af van de verbetering van de epidemiologische situatie in Marokko en in de wereld, benadrukt deze bron, eraan toevoegend dat verschillende ambtenaren zich optimistisch hebben uitgelaten over de opening van de grenzen.

"We hebben toestemming gekregen om de opnamen vanaf 5 februari te hervatten, maar alles hangt af van de beoordeling van de epidemiologische situatie door de overheid”, bevestigt een buitenlands productiebedrijf.

Lees ook: Opnames "The Alchemist" in Marokko uitgesteld

Deze aankondiging leidt nu al tot vreugde bij producenten en filmmakers, maar ook bij de "kleine helpers" die al maanden in verschillende steden, waaronder Ouarzazate, wachten om te kunnen verder werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team