Zoeken

Stijgende brandstofprijzen: Afriquia ontsnapt aan kritiek

24 maart 2022 - 17:40 - Economie

©

Afriquia, het brandstofdistributiebedrijf van premier Aziz Akhannouch, is er deze keer in geslaagd kritiek op de brandstofprijsverhoging te vermijden.

Gewoonlijk komt er kritiek op de groep wanneer de brandstofprijzen stijgen in Marokko. Maar in tegenstelling tot eerdere ervaringen hebben de consumenten het nu op Shell gemunt. Shell was de eerste maatschappij die afgelopen woensdag de benzineprijzen verhoogde tot meer dan 14 dirham per liter. Deze stijging leidde tot heftige reacties.

Lees ook: Stijging dieselprijs: slechte tijden voor Marokkaanse professionals

In Marokko wijzigden brandstofdistributiebedrijven tot nu toe hun prijzen op hetzelfde moment, naar gelang de prijzen die door Afriquia worden bekendgemaakt, vertelt een bron die bekend is met de brandstofmarkt aan Alyaoum24.

Lees ook: Zwarte markt voor benzine groeit sterk in Marokko

Deze keer gaf de directeur van het staatsbedrijf er de voorkeur aan het buitenlandse bedrijf de eerste stap te laten zetten. Vooral omdat een prijsverhoging door Afriquia niet welkom wordt geacht, terwijl de regering zegt te overwegen om de brandstofprijzen in bedwang te houden. Als gevolg daarvan is het Shell dat nu door de consumenten wordt bekritiseerd. "In dit verhaal komt Afriquia als overwinnaar uit de bus omdat zij ditmaal niet het voornaamste mikpunt van kritiek is na de recordstijging van de brandstofprijzen," zegt een professional uit de sector.

Bladna.nl