Zoeken

Marokko wil Brahim Diaz van Spanje "stelen"

24 april 2019 - 12:50 - Sport

©

Marokko wil Brahim Diaz "stelen". Zo klinkt de titel van een Spaanse website over een nieuwe ontmoeting tussen bondscoach Hervé Renard en de Spaans-Marokkaanse voetballer.

De Marokkaanse voetbalbond probeert via Hervé Renard de jonge speler te overtuigen om voor Marokko uit te komen. Maar Brahim Diaz droomt ervan om voor Spanje te spelen, schrijft Okdiario.

Diaz overtuigen om voor de Atlas Leeuwen te kiezen wordt "een moeilijke en zelfs onmogelijke missie". Marokko probeerde de speler al aan te trekken toen hij nog voor Manchester City speelde. Sinds zijn vertrek naar Real Madrid heeft de Marokkaanse voetbalbond al meerdere nieuwe pogingen gedaan.

Hervé Renard reisde eerst naar Manchester en vervolgens naar Madrid om de aanvaller persoonlijk te ontmoeten. Diaz werd in 1999 in Malaga geboren. Zijn vader komt uit Melilla maar zijn grootouders zijn in Marokko geboren waardoor hij gemakkelijk de Marokkaanse nationaliteit kan verkrijgen als hij dat wenst. Diaz speelde in het verleden herhaaldelijk met het Spaans elftal onder 21.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team