Zoeken

Hervé Renard openlijk over conflict met Ziyech

25 april 2019 - 14:20 - Sport

©

Bondscoach Hervé Renard heeft in een interview openlijk over zijn eerdere conflict met Hakim Ziyech gesproken.

Volgens Renard is het hele conflict zijn fout en in geen geval die van de Marokkaanse international. Dat vertelde hij zelf aan RMC.

"Ik wordt als trainer aangesteld, ik begin het team maandag te coachen. We spelen op zaterdag in Kaapverdië, op een kunstgrasveld met veel wind, een typisch Afrikaanse wedstrijd zoals ik ken. Ik heb Hakim op de bank gelaten. We beginnen op een moeilijke basis ", herinnert Renard zich.

"Tijdens de terugwedstrijd tegen Kaapverdië speelde Hakim Ziyech slechts 25 minuten, hij was daar zeker niet tevreden mee. Ik maak hier een fout: ik praat niet met hem. Iedereen vertrekt van zijn kant. De situatie is gespannen. Hij komt terug, de derde keer, en is een beetje geblesseerd... totdat ik hem niet meer selecteer", vervolgt de coach.

Voor Hervé Renard is Hakim Ziyech niet in fout. "Integendeel, hij bleef onberispelijk, ook al was hij natuurlijk niet tevreden. Hij had nooit een negatieve reactie."

De beslissing wordt vervolgens genomen door de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond om een einde te maken aan het conflict. "Na een jaar zei Faouzi Lekjaa tegen me: ’We moeten hem gaan opzoeken, zie je het seizoen dat hij net achter de rug heeft?’ Ik antwoordde dat er over zijn capaciteiten inderdaad niets te zeggen was, hij was wat we nodig hadden. We vlogen naar Amsterdam en na drie minuten praten was alles geregeld. Hij wilde terug komen, hij is erg gehecht aan het nationaal elftal. Ik had hem nodig en ik erkende mijn fouten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team