Zoeken

Egypte heeft Hervé Renard van Marokko "gestolen"

9 mei 2019 - 14:40 - Sport

©

Hervé Renard verlaat zoals eerder aangekondigd Marokko net na de Afrika Cup 2019. De bondscoach vertrekt naar verwachting naar Egypte.

Het Frans sportblad l’Equipe bericht dat de Fransman een Egyptische club zal coachen. Onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang en er zou nu een akkoord zijn gevonden.

Dezelfde bron meldt tevens dat Bruno Genesio, coach van Olympique Lyon, wordt getipt als de vervanger van Renard in Marokko. Genesio zal de verantwoordelijken van de Marokkaanse voetbalbond aan het einde van het seizoen ontmoeten. Andere bronnen melden dat hij niet Renard maar Nacer Larguet zal vervangen, de technisch directeur van de Atlas Leeuwen, die enkele dagen geleden al werd bedankt.

Meerdere clubs en selecties in Afrika hebben in de afgelopen maanden interesse getoond in Hervé Renard, vooral de Egyptische clubs Zamalek en Al Ahly. De bondscoach zou naar Al Ahly vertrekken.

Vermeldenswaardig is dat Renard enkele dagen geleden niet op een vergadering van de Marokkaanse voetbalbond over de toekomst van de Marokkaanse voetbal was uitgenodigd. Voor hem is dat "een sterk signaal" en bestaat er dus geen twijfel meer over zijn vertrek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team